De laatste botsproeven van 2014: de Audi A3 e-tron, Jeep Renegade en de Kia Soul EV zijn getest op botsveiligheid. De Audi en Jeep halen de maximale score van vijf sterren.

Crashtestorganisatie EuroNCAP heeft de laatste botsproeven van 2014 uitgevoerd. De Audi A3 e-tron, Jeep Renegade en Kia Soul EV werden tegen het blok gezet. De eerste twee halen de maximale score van vijf sterren terwijl de Kia vier sterren binnenhaalt.

De A3 was door EuroNCAP al eerder getest, maar de organisatie wilde weten of de e-tron plug-in hybride net zo veilig zou zijn. Het antwoord is ja, met scores van 82, 78, 66 en 74 procent op de onderdelen inzittendenveiligheid, kindbescherming, voetgangersveiligheid en actieve veiligheid.

De Jeep Renegade haalt op dezelfde onderdelen scores van 87, 85, 65, 74 procent. De Renegade is de tweede Jeep in korte tijd die de maximale score haalt. De elektrisch aangedreven Kia Soul EV komt tot vier sterren. EuroNCAP testte ook de Kia Soul met een brandstofmotor, maar die in Nederland niet leverbaar. Door de betere veiligheidsuitrusting van de elektrische versie scoort die laatste overigens beter.