Tesla Roadster

Tesla brengt een upgrade uit voor de Roadster. Betere batterijen, een geoptimaliseerde aerodynamica en een lagere rolweerstand zorgen voor een grotere actieradius van bijna 650 kilometer.

Tesla is de Roadster niet vergeten. Hoewel de auto al 2 jaar niet meer wordt gebouwd brengt het merk nog wel steeds upgrades uit. Roadster 3.0 omvat nieuwe batterijen, een geoptimaliseerde aerodynamica en een lagere rolweerstand. Die zijn er samen verantwoordelijk voor dat de actieradius groeit van iets minder dan 400 kilometer naar bijna 650 kilometer.

Tesla implementeert de kennis die het merk met de ontwikkeling van de Model S heeft opgedaan in de Roadster. Het vernieuwde 70 kWh accupakket heeft lithium-ion cellen die 31 procent meer energie leveren.

De aerodynamica is met 15 procent verbeterd dankzij een nieuwe ‘retrofit aerokit’. De luchtweerstand van de auto daalt met dit pakket van 0,36 naar 0,31 Cw. Speciale banden en verbeterde wiellagers zorgen voor minder rolweerstand en ook dat heeft invloed op de actieradius van de Roadster.

Tesla rolt de upgrade begin 2015 uit, het is nog niet bekend wat het pakket verbeteringen moet kosten. Tesla meldt verder dat dit zeer waarschijnlijk niet de laatste upgrade is voor de Roadster.