Suzuki heeft de opvolger van de Alto onthuld in India. De Celerio heeft niet alleen een nieuwe naam maar is ook een flink stuk groter dan de Alto.

Suzuki toont op de Auto Expo in New Delhi de Celerio voor het eerst aan de wereld. Deze nieuwe stadsauto volgt de Alto op en staat volgende maand als Europese primeur op de autosalon van Genève. Een nieuwe naam, nieuwe kansen.

De Celerio groeit flink ten opzichte van de Alto, met 10 centimeter in de lengte tot 3,60 meter en in de hoogte komt er 7 centimeter bij. Met die afmetingen schurkt de Celerio tegen grotere modellen als de Swift aan. Suzuki belooft dan ook dat de Celerio de grootste zit- en bagageruimte in zijn klasse heeft. Ook zegt het merk dat de stadsauto een lage CO2-uitstoot en dus een laag verbruik heeft, maar welke motor er in de Celerio komt te liggen is nog niet bekend. Reken op een driecilinder benzinemotor.

De productie van de Celerio voor de Europese markt start eind dit jaar, tot die tijd blijft de Alto gewoon leverbaar. Suzuki biedt flinke kortingen aan op voorraadmodellen, tot zo’n 1.500 euro.