Subaru heeft de nieuwe Legacy onthuld op de autoshow van Chicago. Hoewel de auto een heel nieuw ontwerp heeft blijft Subaru trouw aan zijn merkwaarden.

De nieuwe Subaru Legacy moet vooral met geoptimaliseerde techniek het verschil maken ten opzichte van het vorige model. Subaru zegt dat er veel aandacht is besteed aan de besturing, remmen, het chassis en de vering. Op deze onderdelen stijgt de Legacy volgens het merk uit boven zijn segment. Een natuurlijke, precieze besturing, een sportief maar comfortabel rijgedrag en een verbeterde stijfheid zijn de belangrijkste kenmerken.

Het interieur is naar een hoger plan getild. Subaru levert twee kleuren: zwart en ivoorkleurig. Optioneel wordt de Legacy geleverd met een groot aanraakbeeldscherm, dat eenvoudig te bedienen moet zijn. Ook optioneel: een Harman Kardon audiosysteem. Hoewel de buitenmaten van de nieuwe Legacy nauwelijks zijn gewijzigd, biedt het nieuwe model binnenin meer ruimte. Vooral de schouder- en elleboogruimte en de hoeveel plek voor de benen van de achterpassagiers is toegenomen. Qua veiligheid is de nieuwe Legacy helemaal bij de tijd. Camera’s en sensoren houden bijvoorbeeld de dode hoek en het verkeer voor en achter de auto in de gaten.

Omdat de auto in de V.S. is onthuld, heeft Subaru alleen nog de ‘Amerikaanse’ motoren bekend gemaakt. Daarvan komt de 2.5 boxermotor waarschijnlijk naar Europa, maar we krijgen hier ook een dieselmotor en een 2.0 viercilinder benzinemotor.

De nieuwe Legacy komt nog dit jaar op de markt, voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg.