Het is een kwestie van de goede dingen combineren. De Audi S3 Cabriolet combineert een open dak met S3 aandrijflijn.

Na de S3, S3 Sportback en S3 Limousine volgt de Audi S3 Cabriolet. Het recept is bekend, de combinatie is nieuw - want van de vorige generatie A3 Cabriolet was er geen snelle S-uitvoering. De S3 Cabriolet komt aan het eind van de zomer op de markt.

Onder de motorkap ligt de bekende 2.0 TFSI met 300 pk vermogen en 380 Nm koppel, dat tussen 1.800 en 5.500 tpm volledig beschikbaar is. De motor is gekoppeld aan een zestraps S Tronic-automaat met launch control-functie, waarmee in 5,4 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten kinderspel is. De transmissie is met paddles aan het stuur ook zelf te schakelen. De topsnelheid heeft Audi begrensd op 250 km/u en voor wie het weten wil: het theoretische verbruik bedraagt 7,1 l/100 km (1 op 14) en de CO2-uitstoot 165 g/km.

Audi heeft sound flaps in het uitlaatsysteem aangebracht. Deze worden geopend als je de auto in de rijstand Dynamic zet, voor een sportiever geluid dat met geopend dak uiteraard nog beter te horen is. Quattro vierwielaandrijving en een met 2,5 centimeter verlaagd onderstel zorgen ervoor dat de grip en wegligging van hoog niveau zijn.

De prijzen van de S3 Cabriolet zijn nog niet bekend. De auto debuteert op de autosalon van Genève die over minder dan 2 weken van start gaat.