716 pk vermogen en 881 Nm koppel. Dat zijn de cijfers die horen bij de nieuwe Dodge Challenger SRT Hellcat. De muscle car heeft meer spieren dan ooit.

Dodge kondigde de komst van de Challenger SRT Hellcat al eerder aan, maar het resultaat overtreft de verwachtingen. De absolute topversie van de Challenger heeft maar liefst 716 pk vermogen en 881 Nm koppel. Het is de krachtigste Challenger ooit en bovendien de krachtigste V8-motor die Dodge ooit bouwde.

De Hellcat heeft een iets kleinere motor dan de huidige topversie, namelijk met 6,2 liter inhoud in plaats van 6,4 liter. De vermogenswinst komt op conto van de supercharger en dat is een primeur. Niet eerder combineerde Dodge zijn V8 Hemi-motor met een turbolader. De motor is gekoppeld aan een achttraps automatische versnellingsbak.

De Hellcat wordt geleverd met twee sleutels, een rode en een zwarte. Alleen de rode geeft je toegang tot alle 716 paarden. Als je de auto start met de zwarte sleutel dan staat er ‘slechts’ 500 pk tot je beschikking.

De Challenger wordt officieel niet in Europa geleverd, maar via de grijze import komen er ongetwijfeld diverse exemplaren naar ons land. De levering start in de V.S. in het derde kwartaal van dit jaar.