Mini heeft de vernieuwde Paceman onthuld, inclusief snelle John Cooper Works-uitvoering. De belangrijkste wijzigingen omvatten design details, iets meer vermogen met zuiniger motoren en nieuwe accessoires.

Na de introductie van de vernieuwde Countryman volgt nu de Mini Paceman. De belangrijkste wijzigingen omhelzen de motorisering en het design. Voor dat laatste heeft Mini traditiegetrouw weer een flink aantal (individualiserings)opties ontworpen. 

Standaard (afhankelijk van de uitvoering soms optioneel) krijgt de Paceman voortaan nieuwe lichtmetalen wielen, banden met minder rolweerstand en aerodynamische features. Overigens wordt er geen lagere bijtelling mee gerealiseerd. De metallic lakkleuren Jungle Green en Midnight Grey zijn nieuw. In het Paceman-interieur krijg je nu het Mini Center Rail Storage-systeem standaard. 

Tegelijk met de marktintroductie - deze maand nog - verschijnt ook de John Cooper Works (JCW-)performance uitvoering van de Paceman. Deze zijn altijd van All4-vierwielaandrijving voorzien; voor de overige versies is dit systeem optioneel verkrijgbaar.

Standaard heeft de driedeurs SUV een 6-traps handmatige transmissie maar een automatische met evenveel verzetten is ook mogelijk. Er zijn twee benzine- en twee dieselmotoren, allebei met vier cilinders.