Ford Ka (Brazilië)

In Brazilië heeft Ford de nieuwe Ka onthuld. Die komt in een later stadium in aangepaste vorm naar Europa.

De nieuwe Ford Ka is klaar voor Brazilië. Nog niet voor Nederland en de rest van Europa, want de auto wordt eerst onder handen genomen voordat hij deze kant op komt. Het productiemodel dat nu is onthuld geeft desondanks een heel aardige indruk van de nieuwe Ka die we in Europa gaan krijgen. De Ka op de foto's wijkt overigens nauwelijks af van het studiemodel dat Ford eind vorig jaar presenteerde. Ford deed slechts subtiele wijzigingen aan de grille, koplampen en bumper.

Het concept is duidelijk anders dan dat van de Ka zoals we die nu kennen. De nieuwe is ruimer en praktischer en valt qua formaat tussen de huidige Ka en Fiesta in. Belangrijke praktische verbetering is dat nieuwe Ka vijf deuren heeft. Bovendien wordt hij goedkoper.

Veel informatie is er nog niet, later deze week of begin volgende week komt Ford met meer gegevens. In Europa zal de auto met 1.0 Ecoboost benzinemotor geleverd gaan worden. Wanneer het zover is dat is nog niet bekend, maar voor eind 2015 zal de nieuwe Ka zeker niet in de Nederlandse showrooms staan.