De Peugeot 308 is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2014! Dat heeft de jury van de verkiezing zojuist bekend gemaakt in Genève.

De Peugeot 308 is Auto van het Jaar 2014 geworden. Met een puntenaantal van 307 laat hij de nummer 2, de BMW i3 met 223 punten, ruim achter zich. De laagste trede op het podium is voor de Tesla Model S. De organisatie heeft de uitslag zojuist bekend gemaakt in het Palexpo in Genève, waar morgen de autosalon van start gaat.

De Peugeot dankt de titel aan zijn goede all-round kwaliteiten en zijn fraaie interieur, dat volgens diverse juryleden de standaard in zijn klasse overtreft. Peugeot-baas Maxime Picat ontvang de trofee uit handen van de voorzitter van de Auto van het Jaar-verkiezing en was uiteraard zeer verheugd. De 308 mag de titel een jaar lang dragen en volgt de Volkswagen Golf op, die de jubileumeditie van 2013 won. Toen bestond de verkiezing namelijk 50 jaar. 

De zeven finalisten waren, naast de 308, i3 en Model S de Citroën C4 Picasso, Mazda 3, Skoda Octavia en Mercedes-Benz S-Klasse en eindigden ook in volgorde. De Auto van het Jaar-verkiezing wordt georganiseerd door zeven autotijdschriften in Europa, waaronder het Nederlandse Autovisie. In de jury zitten 58 autojournalisten uit 22 landen, die de auto’s tijdens verschillende evenementen aan de tand hebben gevoeld. Daarbij waren ook concurrerende modellen van de finalekandidaten aanwezig, om zo een goede vergelijking te kunnen maken.