Jaguar F-Type Coupé

Jaguar gaat in de komende 5 jaar meer coupés op de markt brengen. De XK wordt vervangen door een duurder en sneller model.

Jaguar heeft grootse plannen voor de komende 5 jaar. Het Britse tijdschrift Car wist er de hand op te leggen en zodoende kunnen we nu kijkje in de keuken van Jaguar nemen. Het merk zet de komende jaren, naast de nieuwe compacte sedan XE en een SUV die al aangekondigd waren, in op nieuwe sportieve modellen.

Om te beginnen wordt vanaf volgend jaar het assortiment van de F-Type uitgebreid met nieuwe versies: een viercilindermotor, een gelimiteerde topuitvoering met circuitambities, vierwielaangedeven uitvoeringen en een Speedster-variant. Jaguar wil de F-Type net zo ‘uitmelken’ als Porsche met de 911 doet.

De productie van de XK nadert zijn einde, dus een opvolger is al in de maak. Deze verschijnt in 2017 en zal een flinke stap hoger gepositioneerd worden dan de huidige XK, die toch wat te dicht op de F-Type zit qua prijs en prestaties. De nieuwe XK, die dan waarschijnlijk ook een andere naam krijgt, gaat meer de concurrentie aan met auto’s als Aston Martin DB9 en Ferrari 458 Italia, hoewel de nadruk bij de Jaguar wel wat meer op luxe komt te liggen in plaats van sportiviteit.

Als je denkt dat het daar bij blijft dan heb je het mis. Van de nieuwe XJ, die in 2018 komt, verschijnt ook een coupé. Dit wordt een luxe en grote coupé, een concurrent van de Mercedes-Benz S-Klasse Coupé die begin deze maand op de autoshow van Genève debuteerde.