Alfa Romeo heeft acht nieuwe modellen aangekondigd. Deze krijgen allemaal achterwiel- of vierwielaandrijving.

“Voor het eerst in de geschiedenis zal Alfa Romeo een volle showroom hebben.” Met die woorden belooft de CEO van het merk, Harald Wester, een hele rits aan nieuwe modellen. Alfa Romeo presenteerde zijn nieuwe toekomstplan op de Investor Day van moederbedrijf FCA (Fiat Chrysler Automobiles).

Alfa Romeo krijgt een volledige range van modellen, van C- tot E-segment. Dat betekent dat de Mito geen opvolger krijgt, de Giulietta wel. Al deze modellen worden op dit moment door een team van 200 engineers ontwikkeld, eind 2015 moeten dat er drie keer zoveel zijn. Deze engineers worden aangestuurd door mensen van Ferrari, terwijl er nauwelijks bemoeienis van Fiat is. Alle auto’s komen op een achterwielaangedreven platform te staan, dat ook geschikt is voor vierwielaandrijving. Er wordt gewerkt aan vier nieuwe motoren, twee viercilinders (diesel en benzine, naast bestaande 1.8 turbo benzinemotor) en twee zescilinders (ook diesel en benzine) - met vermogens van 100 tot meer dan 500 pk.

Alfa Romeo’s moeten innovatieve motoren, een ideale gewichtsverdeling, unieke technische oplossingen, de beste vermogen-gewichtsverhouding en een baanbrekend design hebben. De eerste nieuwe Alfa is de 4C Spider, die nog dit jaar moet verschijnen. Volgend jaar komt de Giulia, de opvolger van de 159. In de periode 2016 tot 2018 verschijnt een hele rits nieuwe modellen, waaronder twee auto's die de Giulietta vervangen, een nieuwe topsedan en twee SUV’s. Van diverse modellen verschijnen ook sportieve QV-versies. Voor een volledig overzicht, zie afbeelding 2.