Mitsubishi Lancer

Lang leek het erop dat de Mitsubishi Lancer geen vervolg zou krijgen in Europa. Nu blijkt dat het merk toch plannen heeft voor een nieuwe compacte sedan.

Mitsubishi is toch plan om Europa te verblijden met een opvolger van de Lancer. Lang leek het erop dat het merk zich zou focussen op SUV’s en dat de Lancer aan een stille dood zou sterven. Dat blijkt gedeeltelijk waar, want de focus ligt inderdaad op SUV's maar er komt óók een nieuwe Lancer. Binnen 2 tot 3 jaar moet de opvolger klaar zijn en die komt ook naar Europa. Dat heeft de CEO van het merk, Osamu Masuko, tegen Automotive News gezegd.

De nieuwe sedan komt op een Renault-platform te staan. Om precies te zijn op het platform van de Latitude, een middelgrote sedan die niet in Nederland wordt verkocht. Mitsubishi wil op die manier kosten besparen.

Ondanks de komst van de nieuwe Lancer blijft de Focus dus op SUV’s liggen. Daarin is het merk in Europa en met name in Nederland succesvol, dankzij de zuinige plug-in hybride Outlander. De nieuwe ASX, die voor 2016 op de planning staat, krijgt ook een plug-in aandrijflijn.