Suzuki heeft de opvolger van de Vitara onthuld. Het is het stoere broertje van de S-Cross, met een meer terreinauto-achtige uitstraling.

De Vitara is Suzuki’s grote primeur voor de autosalon van Parijs. De nieuwe terreinauto staat opgesteld in vrolijke kleuren op de stand van het merk. Om de Vitara letterlijk meer kleur te geven showt Suzuki meteen de two-color-mogelijkheden, waarbij het dak en de stijlen in een contrasterende kleur zijn uitgevoerd.

De Vitara is het stoere alternatief van de S-Cross, qua maten en binnenruimte lijkt de Vitara ongeveer gelijk te zijn – met het verschil dat die laatste hoger is. Dat merk je achterin, daar biedt de compacte SUV veel ruimte. Het interieur is een vrolijke boel, met felgekleurde dashboarddelen die bovendien degelijk aanvoelen. Nieuw is het grote aanraakscherm in de middenconsole. Met ronde ventilatieroosters en een klokje geeft Suzuki een speels tintje aan het dashboard van de nieuwe Vitara.

Het merk heeft in Parijs ook goed nieuws te melden voor zakelijke rijders, de 1.6 dieseluitvoering komt met zijn CO2-uitstoot van 106 g/km namelijk in de 20 procent bijtellingscategorie te vallen. De prijzen worden later bekend gemaakt.