Toyota heeft de Prius Wagon een beetje bijgeschaafd. Met een nieuwe neus, enkele aanpassingen in het interieur en een verbeterd onderstel kan de zevenzits hybride er weer even tegenaan.

Toyota zet begin volgend jaar de vernieuwde Prius Wagon in de showroom. De eens zo populaire hybride stationwagon heeft een nieuwe neus gekregen, waarin het Keen Look-design van recente Toyota’s terug is te zien. De V-vormige grille, trapeziumvormige ondergrille en de nieuwe voorbumper bepalen het aanzicht van de vernieuwde Prius Wagon. In de koplampunits huist voortaan led-verlichting.

Ook aan de achterkant is Toyota druk bezig geweest. De indeling van de achterlichten is aangepast, de bumper vernieuwd en het gedeelte rondom de kentekenplaat hertekend. Toyota biedt twee nieuwe kleuren aan voor de Wagon: Dark Sherry en Attitude Black.

In het interieur is het dashboard nu versierd met donkerzilverkleurige panelen en nieuwe chromen accenten. Het instrumentarium bestaat nu uit een 4,2 inch beeldscherm en in de middenconsole huist een nieuw 6,1 inch aanraakscherm met Toyota’s nieuwste infotainmentsysteem. Dat betekent dat smartphones nu eenvoudiger te integreren zijn met het touchscreen in de auto.

Op het onderdeel ‘parkeren’ zijn er twee nieuwtjes te melden, een achteruitrijcamera en een inparkeersysteem zijn voor het eerst leverbaar op de Wagon. Toyota heeft de vering en demping opnieuw afgesteld, wat moet leiden tot meer comfort en een betere handling. Tot slot is de isolatie verbeterd, waardoor de Prius Wagon stiller is van binnen.

De vernieuwde Prius Wagon verschijnt begin 2015 bij de dealers. 14 procent bijtelling zit er helaas niet in voor de Prius Wagon, maar gelukkig heeft Toyota de Auris TS nog. De prijzen zijn nog niet bekend.