Ben je op zoek naar een auto met 7 procent bijtelling in 2015? Wij hebben een overzicht gemaakt van alle modellen die in 2015 profiteren van 7 procent bijtelling.

Update: 7 procent is er niet meer. Wil je in 2017 of 2018 profiteren van 15 procent bijtelling? Dat kan! Lees er hier meer over.

Ook in 2015 kan je als leaserijder kiezen voor 7 procent bijtelling. Het aanbod van auto's in deze bijtellingscategorie is in 2015 groter en interessanter dan ooit. Enkele belangrijke nieuwkomers zijn de Volkswagen Passat GTE (september 2015) en de Ford C-Max Energi (januari). Om in aanmerking te komen voor 7 procent bijtelling mag de CO2-uitstoot van de auto niet meer dan 50 g/km zijn. Alleen voor auto’s die geen CO2-uitstoten, elektrische auto’s dus, geldt een nóg lagere bijtelling van 4 procent.

Alle auto's met 7 procent bijtelling zijn stekkerhybrides of elektrische auto’s met een hulpmotor. Een stekkerhybride of plug-in hybride is in de basis een normale hybride-auto, maar dan met een groter accupakket en de mogelijkheid om die accu’s op te laden via het stopcontact. Hierdoor kan een plug-in hybride over een grotere afstand elektrisch rijden, waardoor het gemiddelde brandstofverbruik veel lager uitkomt dan bij een gewone hybride-auto.

Elektrische auto’s met een hulpmotor of range extender zijn auto’s die in de basis elektrisch zijn aangedreven, maar een brandstofmotor als back-up hebben voor als de accu’s leeg zijn.

We werken de onderstaande lijst regelmatig bij, zodat het overzicht altijd actueel is.

Update: 7 procent is er niet meer. Wil je in 2017 of 2018 profiteren van 15 procent bijtelling? Dat kan! Lees er hier meer over.