In januari wordt de tweede generatie Chevrolet Volt onthuld. De techniek van die auto wordt gebruikt voor een toekomstig elektrisch aangedreven auto van Opel.

Chevrolet onthult in januari de tweede generatie Volt. Die auto gaat niet meer in ons land geleverd worden nu Chevrolet zich terug heeft getrokken van de Europese markt, maar legt wel de basis voor een elektrisch aangedreven Opel die over een aantal jaar op de markt komt.

Chevrolet heeft nu meer bekend gemaakt over de vernieuwde Voltec-aandrijflijn met elektro- en benzinemotor. Deze is in zijn geheel 45 kilogram lichter en de 1.4 benzinemotor heeft plaats gemaakt voor een 1.5 viercilinder. De nieuwe aandrijflijn moet zorgen voor een lager brandstofverbruik.

Chevrolet heeft een nieuw accupakket ontwikkeld, in samenwerking met elektronicareus LG. Het pakket is 13 kilogram lichter en heeft 20 procent meer capaciteit, waardoor een grotere elektrische range mogelijk is. De accu’s zijn daarnaast lager geplaatst, wat weer zorgt voor een betere wegligging.

De nieuwe elektrische auto van Opel wordt de opvolger van de Ampera. Die is nog rechtstreeks afgeleid van de Volt maar het nieuwe model krijgt een heel eigen design.