Citroën toont op de aanstaande autosalon van Parijs een hint naar een toekomstige cross-versie van de C1. De Urban Ride Concept lijkt productieklaar, maar Citroën twijfelt nog over de komst van de stoere C1.

Citroën geeft op de autosalon van Parijs begin volgende maand opnieuw een hint naar een C1 cross-over. De Urban Ride Concept is na de Swiss & Me Concept de tweede concept car die vooruitblikt op een stoere versie van de C1. De Urban Ride Concept lijkt zo goed als productieklaar, maar Citroën wil onder de bezoekers van de Parijse autosalon peilen of het model levensvatbaar is.

De Urban Ride staat 1,5 centimeter hoger op zijn poten dan de gewone C1. De spoorbreedte is met 1 centimeter toegenomen om de bredere wielkasten te vullen. Kunststof beschermingsranden, een stoere voorbumper met skidplates, een opvallende lakkleur (Yellow Cheesecake) en een lichtgrijs dak dat geopend kan worden kenmerken het uiterlijk van de C1 Urban Ride.

Citroën toont in Parijs naast de Urban Ride ook de zuinige C4 Cactus Airflow 2L en diverse DS-primeurs, maar die worden niet gepresenteerd als Citroën. Ze dragen de nieuwe merknaam DS.