Seat heeft de Alhambra subtiel vernieuwd. Aan de buitenkant zijn de wijzigingen klein, maar onderhuids voerde het merk diverse verbeteringen door.

Seat presenteert de vernieuwde Alhambra. De nieuwste versie is de herkennen aan de licht gewijzigde grille, koplampen met een iets andere indeling, vernieuwde achterlichten en nieuwe lichtmetalen wielen. In het interieur zijn een nieuw stuur, nieuwe kleuren en nieuwe bedieningselementen te vinden.

De belangrijkste wijzigingen vinden plaats onder de motorkap. De motoren van de Alhambra zijn tot 15 procent zuiniger geworden. Ook het aantal pk’s is toegenomen. Het vernieuwde benzine-aanbod bestaat uit de 1.4 TSI met 150 pk en de 2.0 TSI met 220 pk. De krachtigste benzinemotor krijgt er 20 pk bij. De 2.0 dieselversies leveren nu 150 en 184 pk, een toename van 10 en 7 pk. De twee krachtigste motoren worden standaard geleverd met automaat, de andere twee optioneel.

Op het gebied van veiligheid heeft Seat twee nieuwtjes voor de Alhambra. Het Multi Collision-remsysteem (dat ‘doorschieten’ na een aanrijding voorkomt) is nu standaard en als nieuwe optie biedt het merk dodehoekdetectie aan. Ook op comfortgebied zijn er diverse nieuwtjes, zoals de beschikbaarheid van een nieuw infotainmentsysteem, adaptieve dempers en massagestoelen.

De vernieuwde Alhambra wordt in de zomer leverbaar, prijzen zijn nog niet bekend.