Als je van Britse (sport)auto’s houdt dan zit je goed op de AutoRai. Noble, Zenos en McLaren zijn aanwezig met bijzondere primeurs.

In hal 8 van de AutoRai kom je als liefhebber van Engels blik aan je trekken. Op de stand van Van der Kooi Sportscars, de importeur van diverse Engelse merken, treffen we een Europese primeur aan - de Zenos E10 S - en een Nederlandse, de Noble M600 Speedster.

Zenos is een nieuw merk, dat vanaf nu in de verkoop gaat in Nederland. De E10 S is de turbo-uitvoering van de E10 en je moet opletten dat je er niet overheen kijkt. Letterlijk, want de E10 is heel erg laag maar valt gelukkig lekker op met zijn oranje kleur. “De Zenos die hier staat is de vierde in de wereld en blijft in Nederland”, aldus de woordvoerder. Hij kan ons zelfs al de prijzen van de Zenos vertellen, de E10 kost 45.000 euro en de 250 pk sterke E10 S gaat voor 56.000 euro de showroom uit.

Net zo bijzonder en zeer zeldzaam is de Noble M600 Speedster, die eerder op de Brusselse expositie Dream Cars 2015 te zien was en nu op de AutoRai als Nederlandse primeur staat. De productie van de Speedster start eind dit jaar en het model wordt alleen op speciale bestelling geleverd. Op de AutoRai staat nog een pre-productiemodel, waarvan de afwerking nog niet op eindniveau is. Toch is het de moeite waard om eens een blik naar binnen te werpen, op de fraaie lederen stoelen. Ook de Noble M600 Speedster heeft een prijs, al gaat het nog om een indicatie: 450.000 tot 500.000 euro. De M600 Coupé kost 425.000 euro.

McLaren pakt op de AutoRai uit met de Europese primeur van de 570S. Het is een indrukwekkend model, met fraaie koolstofvezel details, prachtige wielen en een ontwerp dat indruk maakt. Iets verder in hal 8 vind je ook nog Bentley, dat de vernieuwde Continental GT mee heeft genomen. Deze auto is in zijn vernieuwde gedaante voor het eerst te zien in Nederland.

Update

De prijs van de McLaren 570S ligt op 231.196 euro; leasen kan vanaf 1.484 euro per maand.