Ferrari F12 'GTO'

Ferrari komt met een speciale uitvoering van de F12berlinetta. Dat op zich is geen geheim, hoe die auto eruit zou komen te zien wel. Tot nu dan.

Op Facebook is een foto opgedoken van een speciale uitvoering van de Ferrari F12berlinetta. Het is denkbaar dat het om een op verzoek van een gefortuneerde klant geproduceerde one-off gaat, maar waarschijnlijker is dat we te maken hebben met de langverwachte topversie van de F12.

Ten opzichte van de F12berlinetta heeft de gespotte auto geblindeerde achterste zijruiten, luchtroosters boven de achterwielen, een zwarte balk tussen de achterwielen en een andere achterbumper. Een foto van de voorkant ontbreekt nog maar we verwachten dat de wijzigingen daar minder groot zullen zijn dan aan de achterkant.

De bijzondere F12 gaat wellicht GTO of Speciale heten en heeft een vermogen dat zo rond de 780 pk ligt. Bovendien is de auto 100 tot 200 kilogram lichter de F12berlinetta, niet alleen door het gebruik van lichtere materialen maar ook door 'overbodige' zaken in het interieur weg te laten.