Opel Combo, Movano en Vivaro

Opel komt met verbeterde dieselmotoren voor de Combo, Vivaro en Movano. Ook zijn er enkele nieuwe opties beschikbaar voor Opels bedrijfswagens.

Opel heeft enkele dieselmotoren in de Combo, Vivaro en Movano verbeterd. Meer vermogen en een lagere CO2-uitstoot zijn de belangrijkste wijzigingen. Ook voegt het merk enkele nieuwe opties toe.

Combo

In de Combo Tour-versies krijgen beide 1.6 CDTi dieselmotoren er pk’s bij. De 90 pk-versie heeft vanaf nu 95 pk en de krachtigste uitvoering zelf 120 pk, dat is een vermogenswinst van 15 pk. De CO2-uitstoot is daarbij teruggedrongen met 14 g/km en het brandstofverbruik met 0,5 l/100 km.

Vivaro

De vorig jaar vernieuwde Vivaro profiteert ook van een verbeterde 1.6 CDTi dieselmotor. De versies met 90 en 120 pk krijgen er beide 5 pk bij, de overige vermogensvarianten blijven onveranderd in het assortiment. Beide versies voldoen nu aan de Euro6-uitlaatgasnorm dankzij de toevoeging van een zogenaamde SCR-katalysator, die schadelijke NOx-deeltjes afbreekt met behulp van het additief AdBlue. Deze chemische samenstelling wordt in het uitlaatsysteem gespoten.

Er zijn, naast de verbeterde motoren, meer nieuwtjes voor de Vivaro. Zo is keyless entry voortaan als optie leverbaar, is er een verbeterd navigatiesysteem en straalt de interieurbekleding meer luxe uit.

Movano

Bij de Opel Movano is de 2.3 biturbomotor vernieuwd. Er is een nieuwe vermogensversie met 145 pk en de sterkste variant heeft nu 163 pk in plaats van 150 pk. In de Movano Tour vervangt een nieuwe 170 pk sterke versie de huidige topmotor met 163 pk. Ook het koppel is toegenomen, met 20 Nm. Alle vernieuwde motorversies voldoen aan de strenge Euro6-uitlaatgasnorm.

Opel biedt als nieuwe opties op de Movano een intelligente verlichting, rijstrookhulp en een boordcomputer. 

Alle vernieuwde versies zijn per direct te bestellen. De prijzen vind je bij de modelinformatie naast dit artikel.