Mitsubishi Pajero

Mitsubishi heeft de Europese Pajero nog een laatste update gegeven, voordat de geheel nieuwe generatie van de SUV (volgend jaar?) verschijnt.

De huidige, derde generatie Mitsubishi Pajero gaat al mee sinds 2006. Hoewel de geheel nieuwe Pajero al in de zomer verwacht wordt heeft Mitsubishi Europe, zonder er verder ruchtbaarheid aan te geven, de huidige Pajero nog een kleine update gegeven. 

De Pajero is nu te bestellen in nieuwe lakkleuren en met DAB+-radio. Ook komt een systeem voor smartphonekoppeling beschikbaar, echter als onderdeel van Smartphone Link Display Audio - een feature die in ons land niet te bestellen is. De DI-D-dieselmotor voldoet nu aan de Euro6-uitlaatgasnorm. 

Deze 3,2 liter common-rail motor (190 pk vermogen, 441 Nm koppel) is de enige krachtbron waarmee de Pajero in ons land nog te verkrijgen is. De motor is helaas een enorme bron van CO2-uitstoot, tot bijna 250 g/km, waardoor de fiscus ruim 50.000 euro aan BPM berekent.

Daarmee komt de vanafprijs van de Pajero SWB uit op 101.990 euro, de LWB (met lange wielbasis) op 108.990 euro. Beide zijn enkel als Instyle-uitrustingsniveau te bestellen.