Een chiquere grille, verbeteringen in het interieur en nieuwe veiligheidssystemen. Dat zijn de belangrijkste wijzigingen aan de Toyota Land Cruiser V8. Helaas betekent de komst van het nieuwe model het einde van de West-Europese carrière van de Land Cruiser V8. 

Toyota heeft de Land Cruiser V8 subtiel vernieuwd. De huidige generatie krijgt voor de tweede keer in zijn bestaan een facelift, maar die luidt meteen het einde in van de Land Cruiser V8 in Nederland.

De grille is helemaal nieuw en voorzien van dikke chromen randen, die doorlopen in de koplampen – die eveneens vernieuwd zijn. Verder heeft Toyota een nieuwe bumper met kleinere mistlichten ontworpen. Aan de achterkant zien we lichtunits met een nieuwe indeling en een bredere chromen strip, die beide achterlichten optisch verbindt.

Toyota is het interieur niet vergeten. Een compleet nieuwe middenconsole biedt plaats aan een verbeterd infotainmentsysteem, dat geleverd kan worden met twee maten beeldschermen: 4,2 en 9 inch. Toyota meldt dat het dashboard hoogwaardiger is gemaakt door nieuwe materialen met een betere pasvorm te gebruiken.

De Land Cruiser V8 deelt zijn naam met de gewone Land Cruiser, maar staat qua maatvoering, motorisering, luxe en prijs een stap hoger op de ladder. De gewone Land Cruiser blijft dus wél leverbaar in Nederland, alleen de nu vernieuwde V8 moet het veld ruimen. De motoren voldoen niet meer aan de strenge Euro-6-eisen die gelden in West-Europa en daarom haalt Toyota het vernieuwde model niet naar ons land. De woordvoerder van het merk meldt dat er op dit moment nog enkele exemplaren van de huidige generatie Land Cruiser V8 op voorraad staan in Nederland. 

Update 18 aug. 2014

Informatie over de beschikbaarheid in Nederland toevoegd.