De vernieuwde Volkswagen Caddy Maxi is nu te bestellen als taxi. Ook kan deze personenwagenuitvoering eenvoudig aangepast worden voor rolstoelvervoer.

Nadat Volkswagen eerder dit jaar de Caddy bestelwagen, de vijfzits Caddy Combi en de zevenzits Caddy Combi Maxi vernieuwd heeft is het nu de beurt aan de Caddy Maxi Taxi. Deze bedrijfswagenauto is bedoeld voor kleinschalig groepsvervoer. Er passen maximaal vijf passagiers in, waaronder een rolstoelpassagier. 

Omdat de Maxi Taxi bedoeld is voor personenvervoer heeft het Duitse merk gezorgd voor een comfortabel interieur, 'vergelijkbaar met dat van de personenwagens van Volkswagen'. De zijruiten zijn donker getint en absorberen licht. Climatic halfautomatische airco is standaard. Een schuifdeur aan beide zijden maakt in- en uitstappen makkelijk. 

Omdat de laadruimte 1,56 meter lang is en de drie stoelen achterin afzonderlijk zijn neer te klappen kan bagage makkelijk mee. De Caddy Maxi Taxi is bovendien eenvoudig aan te passen voor rolstoelvervoer. 

VW Caddy Maxi rolstoeluitvoering

Onder de standaarduitrusting zitten enkele belangrijke veiligheidssystemen, bijvoorbeeld Multi-Collision Braking (tegen het doorschieten na een aanrijding) en de noodremassistent (tot 160 k/u) Front Assist. Andere features aan boord zijn ESP, een in hoogte en lengte verstelbaar stuurwiel, radio, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging, boordcomputer en elektrische ramen vóór. 

Bij de introductie zijn er twee motoren beschikbaar. De 2.0 TDI-diesel van 102 pk kan worden besteld met vijfbak of DSG-automaat. De 110 pk sterke 1.4 TGI-motor met handmatige zesbak is geschikt voor het rijden op aardgas (CNG) en groengas. Later verschijnt een 1.0 TSI-benzineversie van de Maxi Taxi, met vijf-versnellingsbak. De vanafprijs daarvan ligt op 17.118 euro exclusief btw en BPM; andere prijzen zijn nog niet bekend.