Hyundai Tucson

Hyundai haalt voor de opvolger van de ix35 een bekende naam van stal. De SUV gaat net als vroeger Tucson heten, het debuut vindt plaats op de autosalon van Genève volgende maand.

De opvolger van de Hyundai ix35 staat klaar om onthuld te worden. Hyundai trekt op de autosalon van Genève het doek eraf. De naam ix35 wordt alweer ingewisseld voor Tucson, zoals de voorganger van de ix35 heette. Hyundai kiest hiervoor omdat de middelgrote SUV Santa Fe, de grote broer van de ix35, ook een ‘echte’ naam heeft en geen letter-cijfer-combinatie. Bovendien was de Tucson een zeer populair model, dat in belangrijke mate heeft bijgedragen aan het succes van Hyundai in Europa.

Hyundai geeft voorafgaand aan de onthulling een schets vrij van het nieuwe model. De Tucson krijgt een heel nieuw ontwerp, dat frivoler is dan dat van de meest recente modellen – zoals de i10 en i20. Wat blijft is de zeshoekige grille, die in het nieuwe ontwerp nog duidelijker aanwezig is. Hyundai noemt het nieuwe design ‘stoer, atletisch, trots en vol zelfvertrouwen’.

Op de autosalon van Genève kunnen we de Tucson voor eerst zien. Dan maakt Hyundai ook de eerste informatie over de beschikbare motoren en uitrusting bekend. De SUV komt in de zomer op de markt, prijzen verwachten we in het voorjaar te kunnen melden.