Volkswagen heeft de Sharan bijgepunt. De belangrijkste nieuwtjes zijn de nieuwe motoren en een update van de multimediasystemen.

Het is alweer tijd voor een tussentijdse update van de Volkswagen Sharan. Zoals we gewend zijn bij Volkswagen vinden de verbeteringen vooral onderhuids plaats. De motoren zijn tot 15 procent zuiniger geworden en dat niet alleen, ze krijgen er ook wat pk’s bij.

Bij de benzinemotoren krijgt de 2.0 TSI-motor een vermogensupgrade, hij gaat van 200 naar 220 pk. De instap-1.4 met 150 pk blijft ook verkrijgbaar. Beide 2.0 TDI dieselmotoren profiteren van verbeteringen en leveren nu 150 en 184 pk. Dat was 140 en 177 pk. Alle motoren zijn te combineren met een zestraps DSG-automaat.

De Sharan profiteert ook van de nieuwste techniek op het gebied van actieve veiligheid en infotainment. Diverse systemen uit de nieuwe Passat worden ook leverbaar in de Sharan. In het interieur vinden we verder een nieuw stuurwiel, een vernieuwd instrumentarium en nieuwe bekledingsstoffen. Aan de buitenkant zijn de uiterlijke wijzigingen beperkt tot nieuwe lakkleuren, wielen en achterlichten met led-techniek.

Volkswagen start in april met het noteren van orders, in juli staat de vernieuwde Sharan bij de dealers.