Op de autosalon van Parijs, oktober vorig jaar, presenteerde Alfa Romeo de Mito Junior. Deze auto met jong hart staat nu bij de dealers. Er is ook een bi-fuel versie verkrijgbaar waarmee je op benzine en lpg kunt rijden.

Dat Alfa Romeo zich met de Mito Junior richt op autokopers die jong van geest zijn is duidelijk aan de uitmonstering. Standaard komt deze nieuwe Mito met 17 inch lichtmetalen velgen in het wit, een sportieve achterbumper en -spoiler, verschroomde uitlaattip en dubbele witte streep over de motorkap. Satijn-chromen afwerking vind je op de deurgrepen en de omlijsting van voor- en achterlichten. De spiegelkappen kunnen in het wit besteld worden.

Deze kleur vind je ook op verschillende plaatsen in het interieur terug. De Junior is voorzien van een lederen stuurwiel, handrem en schakelpook. Het instrumentenpaneel is uniek, net als de vloermatten. De Mito Junior wordt geleverd inclusief mistlampen, donker getinte ruiten, automatische dual-zone climate control, cruise control en stuurwielbediening van radio en telefoon. 

Wil je de dieseluitvoering dan krijg je de 1.3 JTDm-motor van 85 pk mee, vanaf 20.650 euro. De Alfa Romeo Mito Junior kan op benzine gereden worden met de 0,9 liter Turbo TwinAir (100 pk). Die is verkrijgbaar vanaf 19.650 euro. De eerder aangekondigde 1.4 MultiAir-uitvoering is niet in de Nederlandse prijslijst opgenomen. 

Wel wordt de Mito Junior geleverd als bi-fuel model, waarbij de 1.4 Turbomotor (120 pk) zowel op benzine als het schonere lpg kan draaien. De gastank is 37 liter groot maar de kofferbak biedt net als de andere versies 270 liter bagageruimte. De Bifuel Junior is te bestellen vanaf 21.950 euro. Helaas valt deze uitvoering onder het bijtellingsregime van 25 procent. De andere Junioren zijn met 20 procent bijtelling te rijden.