Hier is de Renault Talisman! De opvolger van de Laguna pakt uit met veel binnenruimte, een nieuw design, moderne multimedia en een luxe interieur.

Renault heeft de Talisman onthuld. De opvolger van de Laguna heeft zowel technisch als optisch niets met zijn voorganger te maken. De Talisman staat op het CMF-platform, dat ook wordt gebruikt door de nieuwe Espace en de Kadjar. Mede dankzij dit nieuwe platform is de Talisman tot 200 kilogram lichter dan de Laguna.

Het uiterlijk is geheel volgens de laatste Renault-mode getekend. Het meest opvallend is de verlichting. De koplampen zijn C-vormig en de achterlichten beslaan bijna de gehele breedte van de auto. Optioneel levert Renault volledige led-verlichting op de Talisman. Het interieur is ruim en luxe. Met een lengte van 4,85 meter is het nieuwe model 16 centimeter langer dan zijn voorganger en daarvan profiteren de passagiers. Renault belooft dat de Talisman achterin de meeste knieruimte van alle auto's in zijn segment biedt. De bagageruimte meet 608 liter en in het interieur is er daarnaast nog 28 liter aan opbergruimte te vinden, verspreid over verschillende vakken. Luxe opties als stoelventilatie en massagefuncties tillen het comfort naar een hoger niveau. Een 8,7 inch groot, tablet-achtig beeldscherm met het R-Link2 multimediasysteem is standaard.

MultiSense

Renault biedt op de Talisman het uit de Espace bekende MultiSense aan. Met een knop op de middentunnel kan de bestuurder vijf verschillende rijstanden selecteren: Eco, Comfort, Neutral, Sport en een gepersonaliseerde setting. De standen hebben invloed op de motor, transmissie, het chassis en de interieurambiance.

De Talisman wordt leverbaar met vijf verschillende motoren, allemaal met 1,6 liter cilinderinhoud. De twee benzinemotoren worden standaard geleverd met automaat en hebben vermogens van 150 en 200 pk. Er zijn drie diesels, met 110, 130 en 160 pk. Die laatste heeft standaard een automatische versnellingsbak, bij de andere twee motoren is dat een optie.   

Renault start begin 2016 met de levering van de Talisman. Op de autoshow van Frankfurt in september beleeft de auto zijn publieksdebuut. Een stationwagon volgt snel. De prijzen zijn nog niet bekend.