Lotus heeft twee teasers gepubliceerd voor de nieuwe, circuit georiënteerde sportauto die eind juni in première gaat. 

We hebben twee teasers van de nieuwkomer van Lotus. Op de eerste zijn slechts vier koplampen te zien. De tweede toont een krat waar de sportauto in zou zitten, getuige de opschriften. We spotten de hashtags 'itsnotforyou' en 'fos'. Dat laatste staat voor het Goodwood Festival of Speed, waar de auto onthuld gaat worden. 

Toch weten we al meer te melden dan deze basale feiten. De nog verpakte auto dient volgens het merk maar een doel en dat is presteren. Het zou daarom gaan om de opvolger van de 2-Eleven uit de jaren 2007 tot 2010. De naam 3-Eleven ligt voor de hand. In eerste instantie verschijnt deze als 'track-only' auto, doch kopers kunnen (tegen meerprijs) losse componenten aanschaffen om de 3-Eleven straatlegaal te maken. 

Omdat de nieuweling op het - verder ontwikkelde - platform van de Lotus Exige komt te staan verwachten we de 3,5 liter V6-motor ook in de 3-Eleven. Het verhaal gaat dat de open tweezitter minimaal 420 pk vermogen krijgt en een topsnelheid van bijna 300 km/u. De 0-100 km/u-sprint zou in minder dan 3 seconden voorbij kunnen zijn, terwijl de Nürburgring in ruim 7 seconden genomen kan worden. Daartoe moet de 3-Eleven 800 tot 900 kg wegen. 

Het festival heeft 25 tot 28 juni plaats, dan zullen we over de exacte feiten beschikken. In ieder geval kunnen we nu al zeggen dat de productie beperkt wordt tot 311 exemplaren. De basisprijs, zonder belastingen, zou iets boven de 95.000 euro liggen.