Aston Martin onthult de sterkste DB die het ooit gebouwd heeft, de DB9 GT. Daarnaast kondigt het merk enkele modeljaarwijzigingen aan voor de V8 Vantage en Rapide S.

Door de zesliter V12-benzinemotor van de DB9 verder te ontwikkelen levert deze nu 547 pk, bij 6.750 tpm. Het koppel van maximaal 620 Nm is beschikbaar bij 5.500 tpm. Dat maakt de nieuw onthulde DB9 GT het krachtigste Aston Martin DB-model ooit. Die kan zodoende in 4,5 seconden het 0-100 km/u-sprintje af te leggen. De topsnelheid ligt op zowat 295 km/u. 

De motor is gekoppeld aan de Touchtronic II-transmissie met zes verzetten, gebaseerd op het elektronische 'shift-by-wire' schakelsysteem. De DB9 GT krijgt een zwartgekleurde splitter, diffuser en remklauwen mee. De voor- en achterlichtunits zijn iets aangepast ten opzichte van de reguliere DB9. De GT staat op nieuwe, tienspaaks 20 inch wielen. Het Iridium Trim-pakket is aan het interieur toegevoegd.

Aston Martin Rapide S

Modeljaarwijzigingen

Morgen debuteert de snelle DB9 op het Goodwood Festival of Speed. Behalve de motorische aanpassingen debuteert ook het AMi II-infotainmentsysteem van Aston Martin - zowel op de DB9 als in de V8 Vantage en Rapide S. Het systeem met radio, Bluetooth, USB en meer heeft diverse verbeteringen ondergaan. Voorbeelden zijn een nieuwe menustructuur, nieuwe functies en meer personaliseringsmogelijkheden.

De DB9, V8 Vantage en Rapide S voor het nieuwe modeljaar kunnen ook besteld worden met nieuwe lakkleuren, uitrusting en accessoires. De Vantage Coupé en Roadster krijgen bovendien een nieuw touchscreen in de middenconsole. De nieuwe Aston Martin-modellen verschijnen in het derde kwartaal in de showrooms. De prijzen volgen nog.