Volvo verfrist het aanbod van de V70 met drie nieuwe motoren, drie nieuwe uitvoeringen en een verbeterde automaat. Voor de XC70 is er een verbeterde dieselmotor.

Volvo komt met diverse nieuwtjes voor de Volvo V70 en XC70. Het belangrijkste nieuws voor de V70 is de komst van nieuwe motoren. Na de D4 en T5-motoren vernieuwt Volvo nu ook de motoren in de T4, D2 en D3. In het geval van de T4 een 2,0 liter viercilinder turbobenzinemotor, in het geval van de D2 en D3 een nieuwe 2.0 viercilinder dieselmotor. Voor de D3 (150 pk) betekent dat nu ook 20 procent bijtelling, de D2 en D4 profiteerden al van dat gunstige bijtellingstarief.

Volvo vernieuwt ook de zestraps automatische versnellingbak, die leverbaar is op de drie vernieuwde motoren. De meerprijs van de uitvoeringen met automaat ligt duizenden euro’s lager dan voorheen, mede doordat de automaatversies minder CO2 uitstoten. Minder CO2 is minder BPM-belasting. De meerprijs bedraagt nu voor benzine-uitvoering 2.000 euro en voor de diesel 2.500 euro.

Volvo introduceert naast de nieuwe motoren drie nieuwe uitvoeringen van de V70: Classic Edition, Dynamic Edition en de Inscription Edition. De standaarduitrusting wordt bij de Classic Edition aangevuld met onder meer een navigatiesysteem met gratis kaartupdates, xenonverlichting, parkeersensoren en een standkachel. De Dynamic Edition kost 3.500 euro meer en voegt lederen bekleding, sportstoelen, een elektrisch bedienbare achterklep en een sportonderstel aan toe aan de uitrusting. De Inscription Edition (meerprijs 6.500 euro) voorziet in een elektrisch bedienbaar schuifdak, ventileerbare voorstoelen en een met leder afgewerkt dashboard.

XC70

Volvo houdt de ‘oude’ D5 vijfcilinder dieselmotor in de XC70 nog in ere, in de vierwielaangedreven uitvoering. De motor is nu zuiniger en schoner en voldoet aan de Euro6 uitlaatgasnorm. Het vermogen stijgt met 10 pk tot 225 pk en de lagere CO2-uitstoot zorgt voor een 1.500 euro lagere prijs.

De vernieuwde motoren en uitvoeringen zijn per direct te bestellen.