Skoda neemt de Octavia RS 230 Combi en twee snelle Fabia-uitvoeringen mee naar de GTI Meeting Wörthersee. Die eerste komt volgende maand al op de markt.

Skoda laat zich van zijn sportieve kant zien op de GTI Meeting Wörthersee. Het merk neemt als wereldprimeur de Octavia RS 230 Combi mee. Het is de snelste Combi die Skoda ooit bouwde, met een topsnelheid van 247 km/u. Het 0-100 km/u sprintje legt de Combi in slechts in 6,8 seconden af. De Octavia RS 230 Combi werd vorige maand onthuld en komt in juni al op de markt. Prijzen zijn nog niet bekend.

Over snelle Combi’s gesproken: Skoda toont op het evenement, dat plaatsvindt aan de oevers van de Oostenrijkse Wörthersee, de Fabia R5 Combi (foto 2). Deze is afgeleid van de R5 rallyauto van Skoda en combineert een rally-uiterlijk met de praktische eigenschappen van een stationwagon. De knalgroene bestickering en 18 inch wielen zorgen ervoor dat de R5 Combi behoorlijk opvalt. Onder de motorkap schuilt een 1.6 turbomotor.

Naast de rally-Combi toont Skoda een Fabia hatchback met design pack (foto 3). De opsmuk bestaat uit rode 17 inch wielen, grijs-rode strepen, diverse spoilers en side skirts.

Een derde Fabia, die door studenten werd ontwikkeld, is de Funstar. Daarover maakte het merk al eerder de informatie bekend.