Volkswagen komt met een bijzondere uitvoering van de nieuwe Multivan. De Generation Six heeft nostalgische elementen van de T1, de eerste generatie van Volkswagens personenbus.

Volkswagen heeft op het Wörthersee-evenement voor GTI-fans in Oostenrijk de Multivan Generation Six onthuld. Deze bijzondere uitvoering valt op door zijn tweekleurige koets en nostalgische Disc-wielen, als vette knipoog naar de Volkswagen T1.

In het interieur keert de kleur rood weer terug. De uitrusting van de Generation Six is allesbehalve nostalgisch. Volledige led-verlichting, een adaptief, instelbaar onderstel, Alcantara bekleding, stoelverwarming en adaptieve cruise control waren zelfs tot een aantal jaar geleden ondenkbare luxe-items op een ‘busje’. Airconditioning en een radio met kleurenscherm zijn eveneens onderdeel van de standaarduitrusting.

Volkswagen gaat de Multivan Generation Six ook in Nederland leveren, met 204 pk sterke 2.0 TDI dieselmotor. Hij komt nog dit jaar op de markt, de prijs is nog niet bekend.