Het nieuwe Competition Package voor de BMW M6-modellen zet in op verbeterde rijdynamiek. De acceleratie mag er ook zijn: van 0-200 km/u is de M6 met pack upgrade 0,6 seconden sneller. 

Vanaf juli is er een verbeterde versie leverbaar van het BMW Competition Package voor de M6 Coupé, Gran Coupé en Cabrio. Bij de ontwikkeling is volop ingezet op betere rijdynamiek. Daartoe zijn bijvoorbeeld de chassis instellingen, de dempers, het Active M-differentieel, de M Servotronic-stuurfunctie en de Dynamic Stability Control aangepast. 

Ook belangrijk zijn natuurlijk de prestaties. De coupé's leggen het standaardsprintje van 0-100 km/u af in 3,9 seconden, de cabrio doet er 0,1 seconde langer over. Kijken we naar de 0-200 km/u dan heeft er een grote verbetering plaatsgevonden, met 0,6 tellen, naar 11,8 seconden. De topsnelheid is nog altijd elektronisch beperkt tot 250 km/u, maar met het optionele M Driver's Package kan dat worden vergroot tot 305 km/u. 

De vergrote acceleratie is bereikt door een power boost van de 4.4 V8-benzinemotor met M TwinTurbo Power-technologie. Deze heeft ook gevolgen voor het koppel. De maximale trekkracht - nu 700 Nm - is tussen 1.500 en 6.000 tpm beschikbaar. BMW kleedt de M6-modellen met Competition Pack straks aan met exclusieve 20 inch lichtmetalen M-wielen in twee kleuren, met dubbelspaaksmotief. Bijpassende banden en zwart chromen uitlaatsierstukken maken de snelle M6-modellen af. De prijs volgt nog.