De foto’s hadden we al, nu krijgen we ook de bijbehorende informatie over de vernieuwde Mercedes-Benz SL. De belangrijkste technische wijzigingen omvatten meer vermogen voor de SL 400 en SL 500, een nieuwe negentraps automaat en de beschikbaarheid van instelbare dempers.

Mercedes-Benz liet vorige week al de foto’s zien van de vernieuwde SL, nu krijgen we de informatie over de technische wijzigingen. Het merk presenteert de vernieuwde coupé-cabriolet op de Los Angeles autoshow.

Op motorisch gebied is er goed nieuws te melden, zowel de V6 in de SL 400 als de achtcilindermotor in de SL 500 krijgt er vermogen bij. De 3.0 V6-motor levert nu 367 pk vermogen en 500 Nm koppel, een toename van 35 pk en 20 Nm. De SL 500 krijgt er 20 pk bij, waarmee het totale vermogen op 455 pk komt. De twee motoren zijn nu gekoppeld aan een nieuwe negentraps automaat, die de automatische versnellingsbak met zeven versnellingen vervangt. Het vermogen van de twee AMG-versies (63 AMG met 585 pk en 65 AMG met 605 pk) blijft gelijk.

Mercedes-Benz levert de SL optioneel met actieve dempers. Die zijn onderdeel van de AMG Line, waarmee het onderstel met 10 mm wordt verlaagd. Er zijn vijf rijstanden, die behalve op de demping ook invloed hebben op bijvoorbeeld de schakelsnelheid en de gasrespons. Aanvullend is de SL nu leverbaar met Curve Tilting, een systeem dat ‘tegenhelt’ in de bocht.

Mercedes-Benz heeft enkele verbeteringen aan het elektrisch bedienbare klapdak doorgevoerd. Er is nu een schot dat de bagageruimte automatisch scheidt van het opgeklapte dak en de snelheid waarmee het dak geopend kan worden is verhoogd naar 40 km/u.

Andere nieuwtjes zijn de komst van een nieuw infotainmentsysteem, nieuwe rij-assistentiesystemen en intelligente led-koplampen.

Mercedes-Benz zet de vernieuwde SL in april in de showroom, de prijzen zijn nog niet bekend.