Opel Astra TCR raceauto

Opel zou vergevorderde plannen hebben voor een opvolger van de GT. Op de autosalon van Genève maart krijgen we volgens de geruchten zelfs al een voorproefje te zien.

Opel heeft ‘serieuze plannen’ om met een nieuwe GT op de markt te komen. Dat melden bronnen binnen het merk aan het Britse tijdschrift Auto Express. Op de autosalon van Genève in maart zou Opel zelfs al een concept car willen laten zien, om de reacties van het publiek te peilen.

De coupé komt op het platform van de nieuwe Astra te staan en krijgt ook diverse uiterlijke verwijzingen naar dat model. Ook deelt de coupé motoren met de hatchback, waaronder diesels. Als de concept car voldoende positieve reacties oplevert en er een sluitende ‘business case’ kan worden gemaakt, dan zou de auto in 2017 al op de markt kunnen komen.

De Opel GT verdween in 2009 van de markt en is het zustermodel van de Saturn Sky en Pontiac Soltice, die in Amerika werden verkocht. De laatste GT is geen coupé maar een roadster, in tegenstelling tot de eerste generatie GT uit de jaren ’60. De twee GT’s hadden wel gemeen dat ze achterwielaandrijving hebben. Het nieuwe model zal op de voorwielen aangedreven worden.