'My Name is Bond, James Bond.' Liefhebbers weten het al: eind oktober gaat de Bond-film Spectre in première. Het automerk Aston Martin, dat al meer dan 50 jaar verbonden is met 007, brengt daarom de speciale Bond Edition uit van de DB9 GT.

In de nieuwe James Bond-film Spectre zal hoofdrolspeler Daniel Craig wederom plaats nemen in een Aston Martin, de DB10. Niet dat model, maar de onlangs voorgestelde DB9 GT ligt aan de basis van de Bond Edition. Deze verschijnt in gelimiteerde oplage: wereldwijd worden niet meer dan honderdvijftig exemplaren gebouwd. Ook in ons land zal 'ie te bestellen zijn, tegen een prijs van circa 225.000 euro exclusief belastingen. 

Een aantal unieke features zullen voorbehouden zijn aan de DB9 GT Bond Edition: de 'Spectre' zilverkleurige lak, de 'sterling silver' Aston Martin-badges voor en achter en natuurlijk de '007 Bond Edition'-badges met het bekende, gestyleerde pistool. Ook uniek zijn de tienspaaks 20 inch lichtmetalen wielen in glanzend Black Diamond, de aluminiumkleurige roosters op de motorkap, zijaccenten en grille, de carbon splitter voor, carbon diffuser achter en de grijze remklauwen. 

Aston Martin DB9 GT Bond Edition

Bij het starten van de auto verschijnt een speciaal startscherm op het display van het infotainmentsysteem. Het pistoollogo keert verder terug op de achterbank. Een uniek genummerde plaat bevestigt dat je in een bijzondere coupé rijdt.

De aandrijflijn is dezelfde als de standaard DB9 GT Coupé. Toch heeft Aston Martin nog iets extra's in petto. Want in de kofferbak past precies de 21 inch grote Globe-Trotter trolley met lederen naamplaatje. Om echt op 's werelds bekendste spion te lijken krijg je bovendien bij de auto een James Bond limited edition-horloge van Omega Seamaster, de Aqua Terra 150M.