Skoda heeft bekendgemaakt welke modellen het presenteert op de autobeurs IAA in Frankfurt. Daaronder zitten twee nog niet eerder gepresenteerde modellen.

Natuurlijk zal de Skoda Superb Combi centraal staan op de beursvloer. Deze stationcar is nog niet eerder op een internationale autoshow getoond. Ook de zuinige Superb Greenline is over anderhalve week in Frankfurt te zien. Maar er blijkt nog een derde Superb-primeur.

Dat is de Skoda Superb SportLine. Niet alleen is deze sportiever aangekleed, de auto is voorzien van een sportonderstel dat 15 mm lager bij de weg staat dan het onderstel van de reguliere SportLine. Het model heeft sportstoelen 'met een exclusieve bekleding', aluminium pedalen, een driespaaks sportstuur en koolstofvezel sierelementen. Ook lichtmetalen wielen, donker getinte ruiten achter ontbreken niet. Uitgezonderd de instapmotoren kan de SportLine met alle andere krachtbronnen van de Superb gecombineerd worden.

Skoda Rapid Monte Carlo

De tweede primeur die Skoda meldt is de Rapid Monte Carlo. Net als andere Monte Carlo-modellen zijn veel accessoires in het zwart afgewerkt: de grille-omlijsting, spiegelkappen, voor- en achterspoilers, dorpels, diffuser achter en lichtmetalen velgen. Het sportstuur, de versnellingspook en handremgreep zijn met leder bekleed. Ook deze auto heeft sportstoelen. Daarnaast krijgt deze speciale Rapid extra features mee waaronder xenon koplampen en verwarmbare buitenspiegels. 

Andere showauto's

Skoda neemt ook de Rapid Spaceback ScoutLine mee naar Frankfurt. Verder zijn de Octavia RS230 en de Fabia R5 Combi te zien op de IAA. Daarmee laat het Tsjechische merk zich van z'n sportieve kant zien.