Opel Ampera

Opel heeft de prijs van de elektrische Ampera opnieuw verlaagd. De auto met range-extender is nu al leverbaar vanaf 34.900 euro.

Opel heeft een flink bedrag van de prijs voor de Ampera afgehaald. Betaalde je tot voor kort nog 39.990 euro, nu kun je de elektrische auto al meekrijgen vanaf 34.900 euro. Zakelijke rijders profiteren dit jaar nog van 7 procent bijtelling.

Opel heeft sinds de introductie van de Ampera in 2011 al diverse keren de prijs bij moeten stellen. Indertijd werd het hulpmotortje ('range-extender'), waarmee onderweg elektriciteit wordt gegenereerd voor de elektrische aandrijflijn van de auto, gezien als een innovatieve oplossing voor de beperkte actieradius van elektrische voertuigen. De Ampera werd, met zusterwagen Chevrolet Volt, zelfs Auto van het Jaar in 2012.

Inmiddels worden in ons land vooral plug-in hybrides verkocht. Tegenover topjaar 2012, toen nog bijna 2.700 Opel Ampera's de showroom uitreden, stond het verkoopaantal vorig jaar op slechts 41 stuks. Wellicht dat Opel dankzij de nieuwe prijsstelling weer wat meer kopers zal trekken. Want het blijft een interessante auto, met theoretische cijfers van 27 g/km CO2-uitstoot en een bereik van 500 km.