Lancia Ypsilon 2016

De eerste foto van de vernieuwde Lancia Ypsilon is opgedoken. Op de IAA in Frankfurt volgende week vindt de officiële onthulling plaats.

De eerste foto van de vernieuwde Lancia Ypsilon is via een Servische website uitgelekt. Hij is waarschijnlijk gemaakt tijdens een besloten presentatie. De wazige foto laat alleen de voorkant zien.

We zien een kleinere grille, waarbij het chroom heeft plaatsgemaakt voor hoogglans zwarte elementen. Ook zijn de spijlen in de grille ingewisseld voor een honingraatstructuur, mogelijk is de gefotografeerde auto een sportieve uitvoering van de Ypsilon. De bumper is ook subtiel gewijzigd.

Over eventuele technische wijzigingen is nog niets bekend. De Ypsilon is in ons land op dit moment leverbaar met 80 pk sterke tweecilinder TwinAir-motor, in een benzine- en een aardgasvariant. Hoewel Lancia op termijn een 'Italy-only' merk wordt, komt de vernieuwde Ypsilon nog wel naar Nederland. Dat heeft een woordvoerder van Lancia Nederland bevestigd. Op de IAA in Frankfurt volgende week maakt het merk meer informatie bekend.