Lancia onthult volgende week op de IAA in Frankfurt de vernieuwde Ypsilon. Hij komt nog dit jaar naar Nederland.

Lancia mag nog even blijven en presenteert de vernieuwde Ypsilon. De grootste uiterlijke wijzigingen zijn aan de voorkant te vinden. De grille is iets kleiner dan voorheen en er zijn meer horizontale lijnen, waardoor het ontwerp volgens Lancia meer gebalanceerd overkomt. Ook zijn er nieuwe lichtmetalen wielen en twee nieuwe kleuren, waaronder de drielaags ivoorkleur van de foto.

In het interieur heeft Lancia de bekleding van de stoelen vernieuwd en voorzien van chique patronen. Ook zijn er nieuwe leder/stof-combinaties te verkrijgen. De toplaag van het dashboard is vernieuwd en het dashboardkastje groeide met 3 liter. Belangrijker is de introductie van het Uconnect multimediasysteem met 5 inch aanraakscherm. Dit systeem wordt standaard geleverd vanaf het middelste uitrustingsniveau Gold en is optioneel uit te breiden met een navigatiefunctie. Via de Uconnect-app is het mogelijk om applicaties van je smartphone te gebruiken op het scherm in de auto.

Alle motoren zijn schoner gemaakt en voldoen nu aan de strenge Euro6 uitlaatgasnorm. Lancia biedt twee benzinemotoren aan: de 1.2 viercilinder met 69 pk en de 85 pk sterke TwinAir turbomotor. Die laatste is standaard gekoppeld aan een halfautomaat. Verder zijn er nog uitvoeringen op LPG, aardgas en diesel, in Nederland krijgen we naast de benzineversies waarschijnlijk alleen de aardgasuitvoering.

De vernieuwde Ypsilon staat nog dit jaar bij de dealers, prijzen zijn nog niet bekend.