Suzuki heeft als grote primeur op de IAA de nieuwe Baleno. Een vlot gelijnde, compacte hatchback met veel binnenruimte.

Op de IAA in Frankfurt maken we kennis met de nieuwe Suzuki Baleno. De naam is terug van weggeweest en prijkt nu op een compacte, vlot gelijnde hatchback. De Baleno ziet er niet alleen leuk uit, hij oogt vooral erg ruim. Hoewel hij in hetzelfde compacte segment als de Swift opereert, is hij 15 centimeter langer dan zijn sportievere broertje. Dat merk je vooral achterin, daar blijkt de Baleno verrassend ruim te zijn. Met name de beenruimte is voor een auto met een lengte van iets minder dan 4 meter indrukwekkend. Ook de bagageruimte met 355 liter inhoud en dubbele bodem is riant.

Het dashboard is doelmatig vormgegeven, met als eyecatcher het multimediasysteem uit de Vitara – dat als optie beschikbaar komt. Suzuki heeft hoge verwachten van het nieuwe model, niet in de laatste plaats omdat volgend jaar de bijtellingsregels veranderen: “Eigenlijk beginnen we volgende jaar gewoon weer opnieuw, met normale bijtellingsregels en gelijke kansen voor iedereen”, zo licht de PR-man van Suzuki toe op de stand in Frankfurt.

Hij vervolgt: “Omdat Suzuki alleen in de compacte segmenten opereert willen we daar maximaal aanwezig zijn. Daarom brengen we de Baleno uit naast de Swift, die gewoon een opvolger krijgt. Zo is er voor ieder wat wils.”

De Baleno komt in april op de markt met twee motoren: een nieuwe 1.0 BoosterJet benzinemotor met 112 pk en een mild hybrid met 1.2-motor, die 90 pk produceert. “De Baleno zet met deze twee nieuwe motoren het laagste verbruik in zijn segment neer”, aldus de woordvoerder. De prijzen van het nieuwe model zijn nog niet bekend, maar komen ‘iets boven die van de Swift te liggen’.