De nieuwe Audi A4 staat binnenkort in de showroom en dus het tijd voor de volgende stap, de S4. De voorlopig sterkste uitvoering heeft 21 pk meer dan zijn voorganger.

Audi heeft de nieuwe S4 af. Het nieuwe model volgt op de nieuwe A4 en heeft een 3,0 liter TFSI-motor met 354 pk vermogen en 500 Nm koppel, dat vanaf 1.300 tpm beschikbaar is. De nieuwe S4 heeft 21 pk’s meer dan zijn voorganger. De prestaties spreken verder voor zich: van 0 naar 100 km/u in 4,7 seconden en een topsnelheid van 250 km/u.

De motor is gekoppeld aan een achttraps automatische versnellingsbak en uiteraard is Quattro vierwielaandrijving standaard. In normale omstandigheden wordt 60 procent van de aandrijfkrachten naar achteren gestuurd, dat kan indien nodig oplopen tot 85 procent. Ook kan er maximaal 70 procent naar de voorwielen worden gestuurd in bepaalde omstandigheden. De S4 staat 23 mm lager bij het asfalt dan de A4, optioneel is er een sportonderstel met actieve dempers leverbaar.   

De S4 onderscheidt zich van zijn minder krachtige broeders met grotere luchtinlaten in de bumpers, side skirts, een dikkere achterbumper, diverse matgrijze accenten en led-koplampen. Binnenin zijn er sportstoelen met nappalederen en Alcantara bekleding te vinden, naast geborsteld aluminium accenten en dorpels met verlicht S4-logo.

De prijzen van de nieuwe S4 zijn nog niet bekend, we verwachten de sportieve uitvoering begin 2016 in de showroom.