SsangYong heeft meer informatie bekend gemaakt over de dieselmotor die in de Tivoli geleverd gaat worden. De motor produceert 115 pk en stoot slechts 109 g/km CO2 uit.

SsangYong komt met meer informatie over de dieselmotor in zijn nieuwe compacte model, de Tivoli. Het gaat om een 1.6 dieselmotor die in eigen huis is ontwikkeld en een vermogen van 115 pk produceert. Het koppel is 300 Nm. De e-XDi-motor komt naast de 1.6 benzinemotor in het assortiment.

De dieselmotor is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak, SsangYong levert optioneel een zestraps automaat die afkomstig is van de Japanse specialist Aisin. Er zijn versies met zowel twee- als vierwielaandrijving leverbaar. Het verbruik varieert afhankelijk van de gekozen versnellingsbak, wielmaat en aandrijving tussen de 1 op 16,9 en 1 op 23,8 en de CO2-uitstoot komt in het gunstigste geval uit op 109 g/km.

SsangYong belooft dat de nieuwe dieselmotor ‘stil en geraffineerd’ is. Het maximale trekgewicht van de Tivoli is met deze motor 1.500 kilogram.

De prijs van de dieselversie is nog niet bekend.