Lancia start nog dit jaar met de verkoop van de vernieuwde Ypsilon. Het merk blijft nog zeker 2 jaar actief in Nederland.

Lancia houdt het nog niet voor gezien. Het merk blijft nog zeker 2 jaar in Nederland actief, zo hebben we vernomen in de wandelgangen van de IAA in Frankfurt. Daar presenteerde Lancia de vernieuwde Ypsilon (foto's), die later dit jaar in Nederland in de verkoop gaat.

Lancia maakte vorig jaar bekend dat het merk op termijn alleen nog in Italië actief zal zijn, maar hing nog geen datum aan dat plan. Nu is die er min of meer wel: na 2017 trekt het merk zich waarschijnlijk terug uit ons land. Voor bezitters van een Lancia is dat overigens geen probleem, volledige ondersteuning en onderdelen blijven beschikbaar via de bestaande of Fiat-dealers.

Het Italiaanse merk biedt in de komende 2 jaar één model aan: de Ypsilon. Het vernieuwde model wordt binnenkort verkrijgbaar met 1.2 viercilindermotor en 0.9 TwinAir turbomotor. De prijzen van de vernieuwde Ypsilon worden binnenkort bekend gemaakt.