Skoda Octavia RS TDI 4x4

Skoda voorziet de Octavia RS TDI van vierwielaandrijving. De snelste dieseluitvoering heeft daardoor meer grip, met een snellere acceleratie tot gevolg.

Behelpen is het met 184 diesel-pk’s allerminst, maar Skoda heeft toch nog ruimte gezien voor verbetering van de Octavia RS diesel. Het merk levert binnenkort namelijk vierwielaandrijving als optie, waarmee de Octvia aanzienlijk meer grip heeft.

Dat is te zien in de sprintcijfers. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in de 4x4-versie in 7,6 seconden. De voorwielaangedreven Octavia RS diesel heeft 8,2 seconden nodig om van 0 naar 100 km/u te accelereren. Door de kleine gewichtstoename liggen verbruik (4,9 l/100 km, 1 op 20,4) en CO2-uitstoot wel iets hoger. Bovendien is de topsnelheid met 228 km/u iets lager.

De Octavia RS TDI 184 4x4, zoals de auto voluit heet, is standaard voorzien van een zestraps automatische versnellingsbak. Een handbak is alleen leverbaar op de versie met voorwielaandrijving. De prijs van de nieuwe vierwielaangedreven uitvoering is nog niet bekend.