Lexus heeft de vanafprijs van de nieuwe RX bekend gemaakt. De orderboeken zijn per direct geopend, bestellen kan vanaf net geen 70.000 euro.

Lexus zet de nieuwe RX 450h voor minimaal 69.990 euro in de prijslijst. Het nieuwe model wordt vanaf begin volgend jaar geleverd maar kan nu al besteld worden. Lexus levert de RX met één aandrijflijn, uiteraard hybride. De RX 450H heeft een vernieuwde 3.6 V6 benzinemotor en een elektromotor, samen goed voor 313 pk. Het theoretische verbruik is 5,3 l/100 km (1 op 18,8). De RX 450H mag een aanhanger tot 2.000 kilogram trekken.

De RX wordt verkocht in vijf verschillende uitvoeringen. De prijs van de topversie President Line is al bekend: 91.990 euro. Tussen de basis- en de topuitvoering zitten dan nog de Business Line, Luxury Line en F-Sport Line. Die laatste voegt sportieve elementen aan het ontwerp van de RX toe.  

Exacte uitrustingsspecificaties hebben we nog niet, maar de basisuitrusting omvat in ieder geval vierwielaandrijving, een navigatiesysteem, automatische transmissie, adaptieve cruise control, privacy glass, LED-koplampen, elektrische stoelbediening en een alarm met hellingshoekdetectie.