2.0 EcoBlue dieselmotor Ford

Ford presenteert een nieuwe generatie dieselmotoren. De EcoBlue-motoren komen uiteindelijk in alle modellen van het merk te liggen.

Ford kondigt een nieuwe generatie dieselmotoren aan met de naam EcoBlue. Het merk trapt af met een 2,0 liter dieselmotor, die in eerste instantie met 105, 130 en 170 pk beschikbaar zal zijn in de Transit. Later volgt er een 1.5 motor die samen met de 2.0 een vermogensrange beslaat van 100 tot 240 pk.

Ford belooft dat de nieuwe 2.0 dieselmotor tot 13 procent zuiniger is dan zijn voorgangers. Daarmee daalt ook de CO2-uitstoot en dat is in Nederland weer gunstig voor de BPM-belasting. In de Transit volgt de nieuwe EcoBlue-motor de 2.2 TDCi op, in de personenauto’s van Ford wordt nu al een 2.0-motor gebruikt. Van die laatste is de EcoBlue-motor een doorontwikkeling.

In het uitlaatsysteem worden NOx-deeltjes grotendeels afgebroken middels een chemisch proces. Hierdoor voldoet de EcoBlue-motor aan de Euro6-uitlaatgasnorm die in september van kracht wordt. Naast schoner zijn de nieuwe motoren ook krachtiger, omdat er zo’n 20 procent meer koppel beschikbaar is bij lage toerentallen.