Volkswagen gooit het assortiment van de Touran overhoop. Twee uitvoeringen worden goedkoper, een versie iets duurder en alle Tourans krijgen een betere uitrusting.

Volkswagen heeft de uitvoeringen en prijzen van de Touran tegen het licht gehouden en besloten dat het anders moet. Daarom is de prijs van de instap-versie, de Trendline, met 800 euro verlaagd. De vanafprijs van de Touran bedraagt daardoor nu 28.690 euro, voor de 1.2 TSI Trendline.

De uitrusting van de Trendline is aangevuld met een multimediasysteem, mistlichten aan de voorkant en bedieningsknoppen op het stuur. De Comfortline profiteert van de extra’s van de Trendline, aangevuld met led-achterlichten, Bluetooth, een USB-aansluiting en parkeersensoren. De prijs van de Comfortline-uitvoering blijft gelijk.

Aan de bovenkant van het assortiment stond de Connected Series, maar die wordt door de prijsverlaging van 550 euro nu onder de 'nieuwe' topuitvoering Highline gepositioneerd. Die laatste stijgt juist 460 euro in prijs, zodat er nu een duidelijk prijsverschil zit tussen de twee uitvoeringen. De uitrusting van de Connected Series is uitgebreid met een elektrisch bedienbare achterklep en een achteruitrijcamera. Die van de Highline is aangevuld met keyless entry.

De wijzigingen gaan per direct in.