Honda heeft de Amerikaanse versie van de nieuwe Civic Hatchback onthuld. Het model komt begin 2017 naar Europa.

Hier is de nieuwe Honda Civic Hatchback! Honda heeft alleen de Amerikaanse versie onthuld, die op details afwijkt van de auto die we begin 2017 in Europa krijgen. De productie van de Civic Hatchback in de fabriek in Engeland is al gestart.

Honda kondigt voor de Amerikaanse markt een 1.5 turbomotor aan, met een vermogen van maximaal 180 pk. In Europa krijgen we ook een nieuwe 1.0 driecilinder turbomotor en uiteraard een 1.6 i-DTEC diesel. Schakelen kan met een handgeschakelde zesbak of een CVT-automaat, die volgens Honda ‘sportief is afgestemd’. De snelle Civic Type R volgt snel, al in de loop van volgend jaar krijgen we de snelle uitvoering op basis van de nieuwe Civic te zien.

De tiende generatie Honda Civic wordt voorzien van de nieuwste infotainmentsnufjes, zoals ondersteuning van Apple Carplay en Android Auto waarmee apps van een smartphone in de auto gebruikt kunnen worden. Ook op het gebied van rijhulpsystemen is de nieuwe Civic bij de tijd, zaken als adaptieve cruise control, diverse detectiecamera’s, een noodremsysteem en lane keeping assist zijn beschikbaar.

Later dit jaar volgt meer informatie over de Europese versie van Civic.